Jagten - gennem historien

Del

En rejse gennem tiden med hele familien.

Jagten - gennem historien giver hele familien en unik mulighed for at gå på opdagelse i museernes mystiske gange, kældre og hemmelighedsfulde parker. Der må løbes, larmes og opklares mysterier, når familieløbet sættes i gang for fjerde år i træk på 14 af Sjællands kulturinstitutioner.  
Der skal fart på løbeskoene, lys i pæren og fuldt tryk på fantasien, når Jagten - gennem historien vender tilbage i weekenden 8.-10. maj 2015 for fjerde år i træk. Både børn, voksne, bedsteforældre og klassekammerater kan være med, når de 14 jagter bliver fløjtet i gang rundt om på Sjælland. Jagten - gennem historien er en anderledes skattejagt for alle, som har lyst til at få pulsen op og dykke ned i historiens mysterier.Rollespil – orienteringsløb og motionsløb på en gang

Løbet er på én gang rollespil, orienteringsløb og motionsløb, og hver jagt er bygget på virkelige, historiske fakta. Ruterne krydres med dramatiske effekter, skuespillere og masser af udfordringer, og der skal både løbes hurtigt og samarbejdes undervejs. Alle får en unik mulighed for at gå på opdagelse i museernes mystiske gange, mørke kældre, hemmelighedsfulde parker, byernes krogede gader og hyggelige baggårde - en hel særlig oplevelse man ikke må gå glip af.
Spion, soldat eller ghostbuster for en dag

De 14 løb byder på både spionjagter, skattejagter, styrkeprøver og gåder. På Garderhøjfortet kan man teste sine evner som soldat, i Sagnlandet Lejre går jagten på sagnkongen Gram, i Fredensborg Slotspark gælder det zarens arv og på Slotsholmen skal man finde kong Christian 4.s genfærd i de mørke kældre under Christiansborg. Man kan også gå på jagt efter de forsvundne diamanter ved Aldershvile Slotsruin, tage detektiv-hatten på og opklare mord ved Gl Holtegaard - eller gå på jagt efter den helbredende eliksir på Esrum Kloster.Find en jagt nær dig

Jagten - gennem historien finder sted hele weekenden 8.-10. maj, så man har mulighed for at deltage i flere jagter i løbet af weekenden. På forsiden af www.jagtengennemhistorien.dk kan du læse mere om de 14 jagter – så kan du finde netop den jagt, man har lyst til at kaste sig ud i.

Billetter
Børn under 6 år er gratis, og køber du dine billetter på hjemmesiden, er der penge at spare. Her kan du også købe familiebilletter, som giver adgang til ét løb for to voksne og to børn til en god pris. Vil man sikre sig billet, er billetsalget åbent. Køb billet her.

Læs mere om Golden Days og Jagten - gennem historien

Find pressefotos, logo og andet materiale her: presserum

Jagten - gennem historien er finansieret af KulturMetropolØresund, Region Hovedstaden, Kulturministeriet og Nordea-fonden og arrangeres i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund.
 

Læs mere om de 14 Jagten-løb
Fredensborg: Jagten på zarens arv i Fredensborg Slotspark
Rødovre: Jagten på Røde Ivan i Ejbybunkeren
Gentofte: Jagten på den gode soldat på Garderhøjfortet
Frederikssund: Jagten på Den Hvide Dame ved Selsø Slot
Gladsaxe: Jagten på grevindens diamanter ved Aldershvile Slot
Stevns: Jagten på fjenden på Koldkrigsmuseum Stevnsfort
Hillerød: Jagten på demokratiet i Hillerød by
Frederiksværk: Jagten på de forsvundne mønter ved Industrimuseet
Rudersdal: Jagten på sporet ved Gl. Holtegaard
Gribskov: Jagten på den helbredende eliksir på Esrum Kloster
Helsingør: Jagten på Halfdans rim i Helsingør by
Lejre: Jagten på sagnkongerne 9. maj og 10. maj i Sagnlandet Lejre
København: Jagten på madpakken fra Arbejdermuseet til Rosenborg Slot
København: Jagten på den hemmelige nøgle på Slotsholmen
 

FAKTA OM JAGTEN - GENNEM HISTORIEN

Hvad er det?
Jagten – gennem historien er et nyt kulturtilbud og orienteringsløb for hele familien, som byder på 14 mysterier, der kombinerer familiesamvær, fysisk aktivitet og viden.

Hvor & hvornår? Jagten – gennem historien finder sted i weekenden 8.-10. maj 2015 - 14 forskellige steder på Sjælland: Fredensborg, Rødovre, Gentofte, Frederikssund, Gladsaxe, Stevns, Hillerød, Frederiksværk, Rudersdal, Gribskov, Helsingør, Lejre og København.

Hvem er med? Esrum Kloster og Møllegård, Kulturværftet, Selsø Slot, Industrimuseet Frederiks Værk, Dyrskuepladsen, Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Oplevelsescenter Vestvolden, Gl Holtegaard, Sagnlandet Lejre, Aldershvile Slot, Arbejdermuseet og Rosenborg Slot, Garderhøjfortet, Fredensborg Slotspark og Slotsholmen.

For hvem? Løbene henvender sig primært til børn i alderen 6-12 år. De yngste skal være i følgeskab med voksne.

Hvem står bag? Jagten – gennem historien er finansieret af KulturMetropolØresund, Region Hovedstaden, Kulturministeriet og Nordeafonden og arrangeres i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund, 11 kommuner i Hovedstadsregionen og to kommuner i Region Sjælland samt en række lokale orienteringsklubber.

Hvad med billetsalg? Billetter kan købes på www.jagtengennemhistorien.dk. Børn under 6 år er gratis. Forsalg: Børn over 6 år 25 kr. Voksne 50 kr. Familiebillet 125 kr. Der kommer 5 kr. i gebyr på billetter købt via hjemmesiden. I døren: Børn over 6 år 35 kr. Voksne 65 kr. Familiebillet kan kun købes via hjemmesiden.